Gerda Bos

Coach voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Leef jouw leven

Opnieuw-op-koers vierdaagse - voor meer richting in je loopbaan en leven

 • Voel je dat je je koers moet verleggen? 
 • Heb je behoefte aan meer voldoening of plezier in je werk en leven?
 • Sluimert er een verlangen in je?

Op mijn 37e studeerde ik psychologie om trouw te zijn aan mijn koers. De kennis en ervaring die ik de laatste 20 jaar opdeed als coach, psycholoog en trainer heb ik verwerkt in de Opnieuw-op-koers vierdaagse. Sinds 2022 organiseer ik deze 2 keer per jaar. Ik gun je inzicht in jezelf en het lef om je verlangens onder ogen te zien. Als je jouw koers durft te varen, ervaar je regie en plezier in je leven!

Wanneer is deze workshop belangrijk voor je?

 • Als je voelt dat je je koers wilt verleggen
 • Als je behoefte hebt aan meer voldoening of plezier in je werk en leven
 • Als er een verlangen in je sluimert, waarvan je nog niet precies weet hoe je dat vorm wilt geven.

Op koers komen = meer en vaker jezelf zijn

Bij jouw unieke persoonlijkheid en talenten hoort een uniek pad als mens. Vaak zijn we onbedoeld verdwaald geraakt:

 1. door de hoge eisen die we aan onszelf stellen
 2. door ons verlangen anderen tevreden te stellen óf
 3. doordat we ons verantwoordelijk voelen om alle zekerheden die we hebben opgebouwd in stand te houden.

Met als gevolg dat we ons minder gelukkig voelen dan we zouden willen. Gelukkig kun je elke dag besluiten terug te keren op je eigen pad, waar je hart open gaat, waar je tot je recht komt, waar je straalt. En waar je wat je onderweg leerde, in mee kunt nemen. Zodat je weer helemaal jezelf kunt zijn. Dit is je kans om weer op koers te komen. Doe mee met de 4-daagse workshop.

Aanmelden

Mail naar gerda.bos@kpnplanet.nl dat je graag meedoet met deze workshop of laat weten dat je een kennismakingsgesprek wilt. Voor vragen kun je me ook bereiken via 06 21 404 621. Er is per vierdaagse een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Resultaat van deze koers-oriëntatie

Het resultaat van deze vierdaagse is dat je weer voelt bij welke activiteiten en plannen je energie stroomt. Daarnaast weet je hoe je meer vreugde in je dagelijks werk en leven organiseert. Je leven wordt speelser en je voelt je energieker. Of misschien besluit je wel om je hart te volgen en stap voor stap te gaan voor jouw droom... 

De 3 P's: Waarom werkgevers hierin investeren

Personeelsbeleid: Als werkgever draag je bij aan toekomstbestendige en loopbaanbewuste medewerkers
Preventie: Medewerkers die meer energiegevers ervaren in hun werk zijn fitter en verzuimen minder
Productiviteit: Gemotiveerde en doelgerichte medewerkers leveren veel werk en zijn goed voor interne en externe klanten.

Data, locatie en prijs

De opnieuw-op-koers vierdaagse vindt plaats bij Dopersduin in de duinen van Schoorl op korte afstand van het strand en de zee. 
Startdata in 2023 zijn:

 • 31 januari tot en met 3 februari 2023 
 • 4 juli tot en met 7 juli 2023

Prijs inclusief drie overnachtingen, zaalhuur en maaltijden: 1.975,- euro per persoon exclusief BTW. Voor particulieren is een aangepast bedrag bespreekbaar.

Programma

Het programma is intensief. Maar natuurlijk wel met rustige momenten om zaken voor jezelf op een rij te zetten, je even terug te trekken of een wandeling te maken. Tijdens deze workshop komen we regelmatig als groep bijeen, soms doe je oefeningen alleen, soms samen met anderen. We doen o.a. ervaringsgerichte oefeningen, schrijfoefeningen, maken een moodboard, doen meditaties en leren van elkaar. Regelmatig deel ik psychologische kennis zodat je jezelf en je patronen beter leert zien. Voor wie wil is er ruimte voor een individueel gesprek en natuurlijk is er tussendoor ruimte voor vragen. Dagthema's zijn:

 • Wie ben je?
 • Je verlangen en kwaliteiten herkennen
 • Vaker jezelf zijn
 • Je missie vormgeven in de praktijk van alledag.

Voor een kleurrijke brochure: download hier de pdf.

Ervaringen van anderen

Frederique, hoofdconducteur NS International:
'Begin juli 2022 kwam de Opnieuw op Koers vierdaagse op het goede moment. Na een heftige periode in mijn leven (ongeval gehad) heb ik steeds zelf gezocht naar mijn balans. Echter, zo langzamerhand raakte ik meer op drift dan dat ik balans vond. Dankzij de vierdaagse met de verschillende oefeningen, wandelingen, creatieve activiteiten, gesprekken met elkaar en meditatie heb ik bereikt dat ik mijn energie weer terug vond en leerde luisteren naar mijn innerlijke stem. Het heeft mij veel gebracht. Door deze vierdaagse is het zéker gelukt om mezelf weer op koers te zetten en uitgebalanceerd verder te gaan. Dank je wel Gerda!'

Jaantje Bohnen, docent / mentor:
"Voor mij was het een warme, dierbare week met een lange, volle afdronk. Vrije en veilige omgeving met dito mensen en begeleiding. Het gezamenlijk onderzoeken en delen bracht heldere waardevolle individuele inzichten. Ik zou er een jaarlijkse exercitie van kunnen maken;)... zo fijn was het!"

Een event-organisator:
'Het waren vier intensieve leerzame dagen, waarin je het diepste van jezelf naar boven haalt. Hierdoor ontstaan er mooie en zware momenten. Het was het zeker waard om mijn doelstelling/verlangen te bereiken. Een echte aanrader om weer op koers te komen.'

Een teammanager:
'Voor mij was deze 4-daagse een unieke ervaring. Een combinatie van ultiem ontspannen en alle zintuigen op scherp. Een heel intensief onderzoek naar je eigen koers voor de toekomst met heel waardevolle inzichten en reflectie van de anderen in de groep. Voor mij de start van een nieuwe koers naar de toekomst.'